Ős fixi kiállítás a Bidarte-ben

Pablo megkért, hogy fotózzak neki párat, hogy megéri-e elmenni, mert nekem itt van közel. Hát lefotóztam, nem nagy szám, a közeli bevásárlóközpontban van ős bringa kiállítás természetesen a fixik korából. Van velocipéd, meg szövött oldalkosaras verda. Érdekes, hogy az oldalkocsis bringákat már nem látni, ellenben az ugyanolyan motorokkal, pedíg tök dőzs megoldás, a kölköt hurcolni például.
kettőt emelnék ki, az egyik egy amcsi bringa, chicago-ból, kardán tengelyes hajtása van, hogy ne zsírozza össze a ruhát, a hátsó sárvédő meg kifejezetten figyelemre méltó szokna bekapás gátlóval van ellátva. Abszolut női bringa, jobbat keresve sem találnánk.






Ez volt az egyik oldalkocsis, hátulról. Jó nem szép kép, csak a technikai megoldást akartam szemléltetni. Kizárólag szerelőknek.



Nagyon ős cucc, eza lánctányér amin csak minden második fog van meg, ugyanis régen ez volt a szabvány 1 col hosszú volt egy láncszem, ma már fél colos az összes. A lánc sajnos már nem az eredeti, ha jól látom, hanem egy mai darab, mivel kompatibilis ez is, simán feltették.



Végezetül pedíg egy oldal ahonnan le lehet tölteni több ezer oldalnyi, biciglis irodalmat, főleg szerelőknek való útmutatók, de vannak benne érdekes dolgok. 250 oldalba foglalt alkotás a kerék fűzésről meg ilyenek. Természetesen angolul. Pabló is bizonyára feljön megnézni az oldalt, és őt biztosan érdekelné, és mivel egy kukkot sem ért magyarul : Pablo cliqueas aquí !!

1 megjegyzés:

Norka said...

Bocsi, csak 150 oldal.