Koncert van az ablakban

Hazajövök, és nem tudok felmenni, mert.. hát.. na ha ACDC megy élőben azért már csak megállok meglesni, hogy micsodaaaa? de nem az ACDC volt csak úgy csináltak mintha, azután meg úgy mintha Led Zeppelin lenne, meg Motorhead, meg nem is tudom mi volt még. Ilyen kibontakozóban lévő fiatal zenekarok estje van (az ablakom alat).



Aztán eszembe jutott, hogy amikor a srácokkal kijöttünk ide, diákcserére, nemistudom, nem merem kimondani ::: nyolc éve. Szóval a második nap mentünk asszem valami koncertre, na az nem ilyen volt, de azon véletlenül lefotóztam ahogy a gitárosnak égnek állt a méteres haja, éppen. A képnek csak az emléke van meg, mert Istu lecsapott rá ha jól emlékszem. Ritka egy rossz kép volt, de a haja ez égnek állt, tény. Na ezen próbálkoztam ma. Kicsit zajos lett na, de a haja az égnek áll !!



Sokszor volt már, hogy tettem fel Playing for change videókat, de sosem írtam róluk semmit. Hát most jött a körlevél, hogy elkészült a tizedik kisvideójuk, amit ingyen lehet nézni a neten, úgyhogy itt az alkalom. Arról szól ez, nem tudom otthon is biztosan reklámozzák, hogy "Zenével a Békéért" meg arról hogy ha összefogunk akkor sokkal könnyebb dolgokat elérni, ez most így sokszor ismételt dolog, sablonosan hangzik. Ők a zenét mint eszközt használják arra hogy összehozzák a világ különböző részeiről az embereket, a különböző színű, vallású, ideológiájú embereket. Bob Marley elvét követik, ő úgy gondolta, hogy a zenéjével meg tudja gyógyítani az embereket, ha szeretetről békéről és boldogságról énekel, akkor ezzel talán megváltoztatja egyes emberek gondolkodását, és ráveszi a tömegeket hogy egy élhetőbb világot teremtsenek maguk körül. Will Smiths tart erről egy kiselőadást a Legenda vagyok filmben.
Aza lényeg hogy ezt úgy próbálták kifejezni a Playing for change kitalálói, hogy készítettek pár számot, amiket már látattok bizonyára, híres számokat "dolgoztak fel" úgymond. Megkértek többnyire utcazenészeket, hogy játszanak részleteket ezekből a számokból, és ezt megcsinálták a föld minden pontján, rengeteg helyen jártak, amerikából indultak India, Afrika, Barcelona... és tudnám sorolni. Majd ezeket eggyé faragták, és tették is fel Youtube-ra feltételezem iszonyatos nézettségük van. Mostanra pedíg adtak ki cédét dvd-t turnéznak meg minden. A pénzből meg zeneiskolákat létesítenek, a világ elnyomott részein.
Aztán persze lehet e köré összeesküvés elméleteket szőni. Nekem teccik, jó zene, és kész. Akinek nagyon bejön költekezhet, de ez nem erről szól, ez arról szól, hogy akinek teccik továbbadja, azért mert jó, nekünk jó, nézni jó, és nem azért mert valakinek jó biznisz. Nézzétek meg ti is, a Békéért.

0 megjegyzés: