Tanulság:



Fú, ma nagyon rájöttem a frankóra. Pedig hány emberrel konzultáltam, ugye? Szóval, ha netán vesztek valami elektromos kütyüt, amihez nincsen trafó, és csak aksival, vagy elemmel megy, vagy ha esetleg elhagyjátok azt a fránya trafót, akkor íme mit kell nézni az új trafón hogy klappoljon:
-Feszültség (V) ennek az értéknek feltétlenül egyeznie kell.
-Áramerősség (A vagy mA) nem fontos hogy ugyan annyi legyen, de legyen legalább az a nagyságrend, az én esetemben 100 mA helyett a 0,8A még simán mükszik..
-AC/DC egyenáram-váltóáram, nagyon fontos, AC a váltóáram a jele egy ~, a DC pedíg az egyenáram jele egy folytonos és egy szaggatott vonal. Ha nem vagytok biztosak benne, hogy milyen kell, mi azt logikáztuk ki, hogy ha valamilyen készülék elemmel is képes menni, akkor ahhoz valószínűleg egyenáramú trafó kell.. ugye.

Szóval eddíg össze sikerült hozni kis segítséggel, de mégsem működött.
-mégpedíg azért, mert van egy furi jel amit senki nem vett figyelembe. Egyenáramnál ugyanis nem mindegy hogy a csatlakozó melyik pólusa a negatív, illetve melyik a pozitív, kicsiny logóval ezt ábrázolni szokták. valahogyan így:


Sajnos ez nem szabvány, szóval előfordulhat, hogy az egyiken így a másikon pedig úgy van. És hogy ki volt az az okos aki ezt mind kitalálta nekem? Hát a Google pajtás!

Egyetek sok gumicukrot!

0 megjegyzés: